Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

To δικό μου παραμύθι...Θεόφιλος Αργυράκης




O Χάρης και το μυστικό του

    Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό αγοράκι,  ο Χάρης. Ήταν πολύ ζωηρός , αλλά καλόψυχος. Κάποτε η μαμά του είχε πάει να πάρει  λουλούδια από το ανθοπωλείο. Εκεί ο  Χάρης κατά λάθος έσκισε και έχυσε ένα σακουλάκι με σπόρους. Τους μάζεψε γρήγορα και τους έβαλε στην τσέπη του. Έτσι δεν κατάλαβε κανείς τίποτα.
     Όταν πήγε σπίτι τούς έκρυψε στο κρεβάτι του. Ο γείτονάς του , ο κυρ-Γιώργος , είχε ένα αξιοζήλευτο κήπο και ο Χάρης τον βοηθούσε πολύ συχνά. Ήθελε να φυτέψει κι αυτός τους σπόρους που είχε πάρει , αλλά δεν ήξερε πού. Τότε τον φώναξε η μαμά του και του είπε να πάει στης γιαγιά του  φαγητό,  δίνοντας του μια καλή ιδέα. Η γιαγιά  έμενε στην εξοχή. Έτσι είχε ελεύθερο χώρο για φύτεμα. Πήγε στη γιαγιά του λοιπόν αλλά προτού μπει μέσα άνοιξε μια λακκούβα και φύτεψε του σπόρους.
    Οι μέρες περνούσαν και εκεί που ο Χάρης φύτεψε τους σπόρους φύτρωσε ένα μεγάλο δέντρο. Ο  Χάρης το φρόντιζε πολύ και  του έλεγε όλα τα μυστικά του . Ένιωθε ότι το δέντρο τον καταλάβαινε και μπορούσε να του «μιλήσει».
     Ύστερα από χρόνια ο Χάρης έφυγε για σπουδές. Όταν επέστρεψε μετά από χρόνια έτρεξε με αγωνία στη γιαγιά του . Ήταν ευτυχισμένος που θα ξανάβλεπε το δέντρο του . Όμως όταν έφτασε το δέντρο δεν ήταν πλέον εκεί. Στεναχωρήθηκε πολύ. Είδε ότι και τα άλλα δέντρα δεν υπήρχαν. Ρώτησε τη γιαγιά του και εκείνη του είπε ότι τα έκοψαν όλα.
    Φεύγοντας λυπημένος  είδε ένα σωρό κορμούς . Αναγνώρισε το δέντρο του το οποίο  ξαφνικά του είπε :
«Είμαι καλά ! Μην Ανησυχείς. Τώρα όμως θα είμαστε φίλοι μόνο στην σκέψη».
    Ο Χάρης το αποχαιρέτησε με λύπη . Πριν φύγει όμως έκοψε ένα φύλλο. Κάθε φορά που γινόταν κάτι άσχημο , ο Χάρης το έλεγε στο φύλλο του  και έπαιρνε δύναμη. Αυτό ήταν το μικρό του μυστικό….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου