Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

To δικό μου παραμύθι , Βασίλης Κοκολάκης



To παιχνίδι της μοίρας

    Γύρω στις 1985 στην πόλη των Αθηνών  , υπήρχε μια φτωχική οικογένεια με ένα γιο , το μικρό Βασίλη. Ήταν έξι ετών και η εμφάνιση του ήταν για λύπηση. Φορούσε κοντά παντελόνια , σκισμένες μπλούζες και χαλασμένα παπούτσια. Ήταν κοντούλης και αδυνατούλης.
    Την πρώτη μέρα του στο σχολείο όλοι τον κορόιδευαν και γελούσαν ιδιαίτερα με την εμφάνιση του. ( Δεν ήξεραν όμως  τι του επιφύλασσε η μοίρα. ) Ο Μίλτος συνέχεια τον πείραζε , τον έδερνε και τον κορόιδευε . Από την άλλη μεριά όμως υπήρχε και η Μυρτώ, που τον συμπαθούσε και τον λυπόταν. Η Μυρτώ σκεφτόταν  πώς θα ήταν να ζει στη δική του θέση και ο μικρός Βασίλης αναλογιζόταν  πότε θα τον αποδεχτούν επιτέλους τα άλλα παιδιά. ..
   Οι γονείς του δεν δούλευαν πλέον , ήταν και οι δυο άνεργοι. Η μητέρα του δεν έβρισκε δουλειά , ενώ ο πατέρας του απολύθηκε από μια εταιρεία γλυκών όπου δούλευε για χρόνια. Από τότε ζούσαν πολύ φτωχικά. Και το σπίτι τους  ήταν σχεδόν ετοιμόρροπο. Δεν μπορούσαν άλλο πλέον να ζουν εκεί. Ο καιρός περνούσε αλλά η ζωή τους δεν καλυτέρευε. ..
   Τότε ήρθε μια πρόταση από πολύ μακριά. Ένας θείος τους που ζούσε στον Καναδά τους προσκαλούσε να πάνε κοντά του. Όταν το είπαν στο Βασίλη  αυτός αρχικά στεναχωρήθηκε γιατί θα έχανε τη Μυρτώ,,,. Όμως οι γονείς του το σκέφτηκαν και αποφάσισαν να φύγουν την ερχόμενη Κυριακή. Ο θείος τους τους πλήρωσε τα εισιτήρια και η οικογένεια του Μικρού Βασίλη εγκαταστάθηκε στον Καναδά. Αμέσως οι γονείς του βρήκαν δουλειά . Ο πατέρας του σε μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και η μητέρα του καθαρίστρια σε μια ομάδα μπάσκετ του Καναδά. Εκεί ο Βασίλης γνώρισε πολλούς φίλους..
   Τα χρόνια περνούσαν και ο Βασίλης έγινε ένας από τους πιο ταλαντούχους μπασκετμπολίστες του Καναδά . Σε ένα αγώνα με το κολέγιο του τον είδε ένας  προπονητής μιας μεγάλης ομάδας μπάσκετ στην Αμερική. Του πρότεινε να αγωνιστεί στη ομάδα των Βulls  έναντι μεγάλης αμοιβής. Ο Βασίλης  το σκέφτηκε και αποφάσισε να δεχτεί για να βοηθήσει την οικογένεια του.
   Ο πρώτος του αγώνας ήταν με μια ομάδα της Ελλάδας. Ο Βασίλης λύγισε . Από τη μια ήθελε να γυρίσει στην πατρίδα του και από την άλλη σκεφτόταν τη ζωή που πέρασε . Όταν έφτασε στην Αθήνα τον είδαν οι παλιοί του συμμαθητές και ξαφνιάστηκαν. Του ζήτησαν συγνώμη για όλα αυτά που του έκαναν. Ο Βασίλης τους συγχώρεσε και άρχισε μια καινούργια φιλία .
   Ο Βασίλης είδε μετά από χρόνια τη Μυρτώ και την ερωτεύτηκε . Αποφάσισαν να παντρευτούν . Και έτσι άρχισαν μια καινούργια ζωή μαζί !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου