Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016



Αποτέλεσμα εικόνας για «Τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα. Τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις»

Ο Γάλλος Loic Le Meur υποστηρίζει ότι "Τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα. Τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις", τονίζοντας έτσι τη βασική διαφορά μεταξύ αφενός των παραδοσιακών  μέσων ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, περιοδικά) και των εργαλείων του Web 1.0 και αφετέρου του Web 2.0. 

   Τα παραδοσιακά μέσα  προσφέρονται μόνο για την αναζήτηση πληροφοριών, την αποστολή μηνυμάτων και το κατέβασμα αρχείων. Οι χρήστες σε αυτή την περίπτωση  έχουν περιορισμένες επιλογές επικοινωνίας, είναι  παθητικοί αναγνώστες και καταναλωτές, καθώς δεν μπορούν  να επέμβουν και να επεξεργαστούν τις πληροφορίες.Η πληροφόρηση που παρέχουν , δηλαδή , είναι μονόδρομη και απόλυτα ελεγχόμενη.
  Αντίθετα , στα ιστολόγια (blogs) βασικό χαρακτηριστικό είναι η αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ του blogger και όσων τον παρακολουθούν. Δίνουν όλο και περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες να μοιράζονται πληροφορίες, να συνεργάζονται online και να συνδιαμορφώνουν το περιεχόμενο των ιστοσελίδων. Κατ΄ αυτό το τρόπο δημιουργείται ένας διάλογος μεταξύ των χρηστών και μια συμμετοχική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου